דילוג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך דצמבר, 2014

פוסטים מומלצים

כך ממצאים הפרעות למטרות רווח

האם יצא לכם לשמוע על ההפרעות הבאות: הפרעת קריאה, הפרעת התנהגות משבשת, הפרעת התבטאות בכתב, הפרעת מתמטיקה, הפרעת שיכרון קפאין, הפרעת גמילה מניקוטין, הפרעת אי ציות לטיפול, הפרעת התעללות פיזית בילדים או הפרעת התעללות מינית בילדים? אלו הן רק מספר דוגמאות מתוך 374 הפרעות הנפש המפורטות במדריך לאבחון וסטטיסטיקה של הפרעות הנפש (DSM) של האגודה הפסיכיאטרית האמריקאית (APA) או בסיווג המחלות הבינלאומי (ICD) בסעיף הפרעות נפש של ארגון הבריאות העולמי. מדריך לאבחון הפרעות נפש

חיסוני השפעת - ההונאה הגדולה ביותר בהיסטוריה הרפואית

מייק אדמס הוא עיתונאי חוקר שמתמקד בנושאים הקשורים לבריאות, אדמס עבר הכשרה מיוחדת לניהול מעבדה משוכללת שבה ניתן לבדוק את רמת המתכות הכבדות במוצרי מזון, משקאות, מים ועוד. לאחרונה, מייק אדמס בדק במעבדות שלו את החיסון נגד וירוס השפעת, והתוצאות מטרידות מאוד, עושה רושם שהחיסונים נגד שפעת, הם ההונאה הגדולה ביותר בהיסטוריה הרפואית, את ממצאיו הוא פירסם במאמר (בקישור שמעל התמונה), להלן התרגום. מאת: מייק אדמס כאחד ממיעוט מאוד קטן של אנשים שמוכנים לקרוא תיגר על הדוגמה המדעית של הממסד הרפואי המודרני שלנו, הרגשתי צורך ליידע את הציבור בנוגע לסכנות הכרוכות בקבלת חיסונים נגד שפעת, וזאת במטרה למזער נזקים ולהציל חיים. זה לא אומר שאני מתנגד לתאורית החיסונים, אגב, למעשה, אני העורך של "תכנית אב לחיסונים בטוחים יותר" (הסרטון צונזר והורד מיוטיוב), מדריך אודיו להצלת חיים ולמניעת נזקים ומוות מחיסונים.

האם הקנאביס באמת פוגע בהתפתחות המינית של בני הנוער ובפוריות אצל המבוגרים?

הטענה לפיה הקנאביס מפריע בתהליך ייצור ההורמונים הקשורים למערכת הרבייה וגורם לבעיות בהתפתחות המינית אצל בני נוער ולבעיות פוריות אפשריות בקרב משתמשים מבוגרים, משמשת בידי המתנגדים ללגליזציה, כאחד מהכלים הנפוצים והיעילים ביותר לייצר פחד מפני הקנאביס ולהרתיע צרכנים קיימים וצרכנים פוטנציאליים. השאלה החשובה באמת היא - האם יש בסיס לטענות האלה...??? אין ראיות לכך שקנאביס פוגע במערכת הרבייה של הגבר.  במחקרים  שנערכו בג'מייקה ובקוסטה ריקה לא זוהו הבדלים ברמת ההורמונים בין משתמשי קנאביס לבין גברים שלא צרכו אותו. בסקרים אפידמיולוגיים שנערכו בין צרכני קנאביס, לא עלו ממצאים מחשידים לכך שהקנאביס השפיע לרעה על הפוריות או על איכות הזרע. בשנת 1974  נערך מחקר  לבדיקת השפעת צריכה כרונית של קנאביס על מערכת הרבייה. המדענים דיווחו על ירידה ברמת הטסטוסטרון, על תפקוד מיני מופחת ועל תאי זרע פגומים בקרב גברים אשר זוהו  כצרכני קנאביס כרוניים . אותם החוקרים, ערכו ניסוי נוסף אשר הראה כי בעת הצריכה, חלה אמנם ירידה חריפה ברמת הטסטוסטרון, אך ללא כל סימן להשפעה כרונית מתמשכת...

למה לא קנאביס? פשוט כדי לא לפגוע בתעשיית התרופות

בתמונה, קטע ממאמר למה לא קנאביס? קופות החולים רוכשות יותר מ-85 אחוז מהתרופות הנמכרות בישראל , אשר חושף התנהלות מדאיגה של מערכת הבריאות בישראל סביב הפצת תרופות מרשם. ד"ר פליישמן פסיכיאטרית, מגלה במאמר שלה שבישראל אין רישום ומעקב לצורכי פילוח או מחקר, של מספר המרשמים  לתרופות מרשם אופיאטיות  המופצים בשנה, על ידי קופות החולים בישראל; אין רישום ומעקב של מספר האזרחים שמתמכרים לתרופות מרשם מדי שנה; אין רישום ומעקב אחד מספר האזרחים אשר ניזוקים פיזית או נפשית בעקבות צריכת תרופות מרשם אופיאטיות; אין רישום ומעקב אחד מספר האזרחים אשר קופחים את חייהם בעקבות צריכת תרופות אלה.

מידע חיוני לתומכי הלגליזציה של הקנאביס לקראת הבחירות במרץ 2015

כדי שצרכני הקנאביס לא יזרקו את קולם על מפלגות שלא יקדמו את הלגליזציה, או על כאלה שיעשו הכל על מנת להשאיר את הקנאביס בסטטוס הנוכחי, ערכתי עבורנו בדיקה שתעזור לנו להחליט לאילו מפלגות לא כדאי להצביע, אם אנחנו באמת רוצים שהקנאביס יהיה חוקי במדינת ישראל.

מגפת תרופות המרשם - גורם מספר אחד להתמכרויות, התאבדויות ומוות

בין השנים 1991 ו- 2010, מספר המרשמים לממריצים למיניהם עלה מ -5 מיליון מרשמים לשנה ל-45 מיליון, מספר המרשמים למשככי הכאבים האופיאטים עלה מכ- 75.5 מיליון מרשמים בשנה לכ-209.5 מיליון . ברגע שתעשיית התרופות עברה לידיהם של בעלי מניות, היא חדלה מלהיות תעשייה שהמגמה שלה היא להבריא את הציבור והפכה לתעשייה שהמגמה שלה היא למקסם רווחים עבור בעלי המניות. חברות התרופות הפסיקו להשקיע במחקרים לגלוי תרופות למחלות ובמקום זאת הן עורכות מחקרים שיעזרו לפתח תרופות לטיפול בסימפטומים . זוהי שיטה מתוחכמת, שמבטיחה לקוחות קבועים, אכן דרך מקורית למקסם את רווחי תעשיית התרופות מבלי לפגוע באמון הציבור ובאמונה הרווחת שזוהי תעשייה חשובה והגונה. בפועל, המגמה של חברות התרופות למקסם רווחים, מהווה ניגוד אינטרסים, אשר את אותותיו אנו רואים היום בעיקר בארה"ב, אך העולם המערבי כולו חשוף לסכנה: התמכרות לתרופות מרשם, התאבדויות ומוות בעקבות נטילת מנת יתר לא מכוונת.