האם יצא לכם לשמוע על ההפרעות הבאות: הפרעת קריאה, הפרעת התנהגות משבשת, הפרעת התבטאות בכתב, הפרעת מתמטיקה, הפרעת שיכרון קפאין, הפרעת גמילה מניקוטין, הפרעת אי ציות לטיפול, הפרעת התעללות פיזית בילדים או הפרעת התעללות מינית בילדים? אלו הן רק מספר דוגמאות מתוך 374 הפרעות הנפש המפורטות במדריך לאבחון וסטטיסטיקה של הפרעות הנפש (DSM) של האגודה הפסיכיאטרית האמריקאית (APA) או בסיווג המחלות הבינלאומי (ICD) בסעיף הפרעות נפש של ארגון הבריאות העולמי. מדריך לאבחון הפרעות נפש
עם התחממות הויכוח סביב הרגולציה של הקנאביס הרפואי, יש האומרים שהקנאביס בטוח יותר מרוב תרופות המרשם. ד"ר מייקל הרט מלונדון, אונטריו, הוא אחד מהרופאים הבודדים בקנדה שבחר להשמיע את קולו לטובת הקנאביס הרפואי, לדבריו, קנאביס רפואי בווח יותר מכל תרופה אחרת. חוק חדש שנכנס לתוקפו באפריל, מאפשר לרופאים בקנדה, לרשום קנאביס רפואי לחולים, אשר על פי שיקול דעתם, מצבם הרפואי עשוי להשתפר בעזרתו. בדומה לד"ר הרט, מספר רופאים כבר החלו מתמחים בשיטה הטיפולית החדשה.


ד"ר הרט מאונטריו קנדה, מבסס את תמיכתו בקנאביס הרפואי, על העובדות הבאות:
- העובדה שתרופות אופיאטיות הורגות יותר בני אדם בשנה ממכלול הסמים הבלתי חוקיים.
- העובדה שבניגוד לתרופות מרשם - עם קנאביס רפואי, אין סכנה מפני נטילת מנת יתר.
- הקנאביס מעולם לא גרם למוות.
- עדויות של חולים שהקנאביס הרפואי עוזר להם.
אירגוני רופאים דוחים את החוק החדש בתמיכת קולגות מקומיים ומציעים הנחיות משלהם.
גם ארגון הרופאים הקנדי ובית הספר המלכותי לרפואה ולניתוחים, מזהירים את הרופאים מפני מתן מרשמים לקנאביס רפואי. ד"ר הרט מאמין, שהתגובה של הגופים האלה אינה מייצגת את הרגשתם של רוב הרופאים. "אני לא חושב שהרבה רופאים הם באמת נגד הקנאביס הרפואי, הם פשוט לא יודעים איך לרשום אותו", הוא מסביר.
"המחסור במחקרים רשמיים הוא מה שמדאיג את מרבית הרופאים", אומר ד"ר לואיס הוגו פרנצ'סקוטי נשיא ה-CMA.
"אם יהיו ממצאים, אני לא חושב שלמקצוע הרפואה תהיה בעיה לעמוד מאחורי הדבר; הרופאים אינם נלהבים לתת מרשמים בעיניים מכוסות", הוסיף הד"ר.
יש צורך במסקנות הנובעות ממחקרים על בני אדם בטרם מאשרים סם כתרופה. על כל פנים שום חברה עדיין לא נתנה את חסותה לחקר הקנאביס הרפואי.
הבעיה העיקרית העומדת בפני החברות, היא שהקנאביס היא צמח שמקורו בטבע והם אינם יכולים לרשום עליו פטנט, לכן לא כדאי להם להשקיע במחקר שאינו רווחי מבחינתן.
למרות שאין מספיק מחקרים רפואיים על הקנאביס (שנערכו בידי חברות התרופות), ד"ר הרט מאמין שיש מספיק סיבות טובות כדי לרשום קנאביס לחולים. "משככי כאבים למשל, הוכיחו את עצמם כגורמי סיכון למוות".
"תרופות מרשם אופיאטיות, הורגות הרבה יותר בני אדם בשנה, ממכלול הסמים הבלתי חוקיים, קנאביס מעולם לא הרג אף אחד", אומר ד"ר הרט.
בניגוד לתרופות האופיאטיות, עם צריכת הקנאביס, אין סכנה מפני מנת יתר.
"אני חש נינוח כאשר אני רושם קנאביס למטופלי, כי אני יודע שהוא בטוח יותר מכל תרופה אחרת".
תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.
השבמחק